Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Dit is een lastige! Ga eerst eens naar het menu-item Publicaties en zoek daar het pdfje met de veelzeggende titel "Onderlijn 2.0". Print dit even uit, lees het dan eens op je gemak door en gebruik het daarna als naslagwerk. Tenminste..., als je geinteresseerd bent in "gelijmde" onderlijnen. Dat ben je? Lees dan verder. In het artikel wordt namelijk stap voor stap uitgelegd hoe je een gelijmde onderlijn kunt maken. En niet zomaar eentje, maar eentje die gebruikt wordt door de wedstrijdtop van Nederland. De onderlijn heeft geen naam, maar je zou hem Three Hook Flapper kunnen noemen. Is nu niet belangrijk, het gaat om het lijmprincipe.

 

De onderlijn 2.0 | Dé onderlijn voor de wedstrijdvisser!Ik ga hier flarden uit dat artikel plaatsen om je een klein beetje een indruk te geven van het hoe en waarom. Laat ik voorop stellen dat als het Ahoy Yuki Team mij niet had uitgedaagd met de opmerking "ga eens lijmen Cor!", dan had hier geen Onderlijn 2.0 gestaan. En als ik niet een paar voorbeelden had gekregen, dan had ik waarschijnlijk nu nog niet geweten hoe ik het had moeten aanvliegen. Ik vertel er ook gelijk bij dat ik mijn hand niet in het vuur steek dat deze onderlijn ook geschikt is voor "flinke" vis, lees een grote zeebaars of misschien een verdwaalde kabeljauw. Voor de wedstrijdvisser of die die weg wil ingaan daarentegen is dit de ultieme onderlijn.

 

De onderlijn 2.0 | Dé onderlijn voor de wedstrijdvisser!Ik gebruik bij voorkeur de Spro Salt Norway Power nylonlijn als hoofdlijn voor mijn onderlijnen. Dit is een onwijs gladde niet kinkende lijn. Echt een aanrader! Helaas ongeschikt om te gebruiken voor een gelijmde onderlijn, echter in het artikel leg ik je uit hoe je die wel kan gebruiken. Aan de hoofdlijnen moeten aaslijnen bevestigd kunnen worden met een lengte tot max. 60 cm. Die lengte is dus van invloed op de lengte van je hoofdlijn en heeft alles te maken met goed "afstiften". Afstiften? Ja, lees het maar na. De kraaltjes die gebruikt worden, zijn bizar klein, maar hebben een enorm gat. Dat gat is belangrijk. Bedenk even dat je hoofdlijnen gebruikt van 50/00 tot 70/00. Zo'n kraaltje moet dus een gat hebben waar zo'n lijn doorheen kan. Het merk ADC heeft dergelijke Microperla. Yuki ook! Secondenlijm, het is immers een gelijmde onderlijn, breng je aan met een oude aasnaald. En ook secondenlijm heeft een droogtijd van minimaal 24 uur. Of..., je moet secondenlijm Activator van Bison gebruiken.

 

De warteltjes, size 24, zijn van Midnight Moon. Voor de haken heb ik de Gamakatsu F314 gebruikt, maar die heb ik zelf wel ietsjes uitgebogen. Is het ineens een "gezette" haak. Het lood bevestig ik met een Tronixpro Continental Clip. Het stukje krimpkous op de clip kan schuiven waardoor de opening van de clip tevoorschijn komt, maar het grote voordeel van de Tronixpro Continental Clip is dat je knoop "ingepakt" is en daardoor minder vuil kan pakken. In het artikel lees je ook waar de clip nog meer kan. Nog niet in Nederland te koop, maar wel via internet te verkrijgen, de Silent Quick Snap. Waarom het woordje "Silent" in de naam? Kortom voor de Onderlijn 2.0 is zo'n beetje alles wat op dit moment "hot" is, ingezet, nu is het aan jou of je daar wat mee wil doen.

 

De onderlijn 2.0 | Dé onderlijn voor de wedstrijdvisser!

Onderlijn 2.0 | Dé onderlijn voor de wedstrijdvisser! Click on image to enlarge!

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.com

© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It