Eerst een punt van aandacht bij het maken van een knoop. Bij het aantrekken van een knoop komt er warmte vrij. De vrij gekomen warmte kan je lijn beschadigen en bij fluorocarbon lijnen heb ik persoonlijk ervaren dat de vrijgekomen warmte mijn fluorocarbon lijn deed krullen. Maak iedere knoop altijd eerst nat en trek hem dan heel rustig aan.

De verbeterde Albrightknoop is net als de "gewone" Albrightknoop een echte voorslagknoop binnen de hengelsport. Supersterk en zeer betrouwbaar. Persoonlijk vinden wij de verbeterde versie zelfs iets beter, maar vooral makkelijker om te knopen, dan de "gewone" Albrightknoop. Alle soorten van vislijnen kunnen met deze voorslagknoop gecombineerd worden. Denk hierbij aan de combinaties nylon - nylon [monofilament], fluorocarbon - nylon, maar ook nylon met een dyneema vislijn. De combinatie fluorocarbon - dyneema zal je niet vaak toepassen vanwege de hoge kostprijs van het fluorocarbon, maar het kan wel!

De verbeterde Albrightknoop is misschien in het begin even wennen, maar als jij je hem eigen hebt gemaakt, zal je merken dat je hem heel vaak gaat toepassen. Gewoon omdat hij heel betrouwbaar is en er zo'n verdomd klein knoopje overblijft tussen je twee vislijnen. Hoe kleiner het knoopje, hoe minder weerstand tijdens de ingooi.

Van alle visknopen die geschikt zijn om een voorslag vast te zetten aan je hoofdlijn, vinden wij deze tot op heden de beste. Met name als we hele dunne gevlochten lijnen gebruiken of als we aan de slag gaan met het nog vrij nieuwe Whiplash Crystal. Alle dyneema van Whiplash, Fireline, Trilene, Spiderwire of Aspire zit zo vast als een huis als je deze verbeterde Albrightknoop hebt toegepast. Neem dat maar van ons aan!

De verbeterde Albrightknoop | Een verbeterde versie van de alom bekende Albrightknoop.

De verbeterde Albrightknoop | Een verbeterde versie van de alom bekende Albrightknoop.

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.nl

© Onderlijnenvooropzee.nl

 

Pin It