Onderlijnen hoeven niet complex te zijn en daar is deze One up one dow rig met Luminous Pop-Ups een perfect voorbeeld van. Een wartel aan de bovenkant en een loodclip aan de onderkant. Beide van TronixPro, dus betrouwbaar. Daar tussen een hoofdlijn van ongeveer een meter lang en twee aaslijnen van ongeveer 40 cm lang. Eentje helemaal bovenaan en eentje helemaal onderaan. Wat kraaltjes en crimpies en de basis staat er al. Ondanks die hele mooie Engelse naam toch een doodnormaal en heel eenvoudig paternostertje.

Toch een paar aandachtspuntjes. Laten we eens beginnen met de TronixPro Luminous Tubing (pink). Tube is van huis uit net iets stugger dan een nylon lijn en in dit geval zal hij er dan ook voor zorgen dat de aaslijn iets van de hoofdlijn wordt gehouden. De kans op verstrengeling met de hoofdlijn wordt daardoor geminimaliseerd.

We weten allemaal dat krabben een ware plaag kunnen zijn. Je werpt in en binnen no-time zijn je haken kaal. Vis krijgt gewoon geen gelegenheid om bij dat mooie aas van jou te komen. Om het die krabben een beetje lastig te maken, heb ik er TronixPro Pop-Ups op gezet. Die zorgen ervoor dat jouw haak inclusief het aas wat hoger wordt aangeboden. Om de Pop-Up op zijn plaats te houden heb ik verschuifbare Rubber Stops (TronixPro) er op gezet.

Wil ik afsluiten met de Asari Kantsuki Umi Tanago haak. In dit geval size 6. Een redelijke nieuwkomer die binnen het wedstrijdcircuit toch al een aardige naam heeft weten op te bouwen. Hij is dun, vlijmscherp, stevig, sterk en hij haakt als een malle. En zelfs na een redelijk aantal vissen, is en blijft hij scherp. Dat zullen niet veel haken hem nageven. Kortom een echte aanrader!

 

One up one down rig | Een eenvoudige onderlijn met Luminous Pop-Ups.

One up one down rig | Een eenvoudige onderlijn met Luminous Pop-Ups.

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.nl

© Onderlijnenvooropzee.nl

 

Pin It