Als het hard stroomt, is het verstandig om met korte aaslijntjes te vissen. Als je dan ook nog gekleurde aaslijnen gebruikt, dan ben je helemaal optimaal bezig. Er is geen vis die gek is op heen en weer vliegend aas. Dat kan dus als het hard stroomt. Gebruik korte aaslijnen met een pittige diameter en het zwieberen wordt al een stuk minder. De afgebeelde onderlijn noemen wij hier in Nederland een 3 haaks paternoster en de Engelsen gaan voor Three hook flapper rig.

Naast de diameter bepaald de kleur in de nylon lijn mede de stugheid. Amnesia past om die reden 4 kleuren toe in haar lijnen assortiment. Clear, Green, Red en Black. Clear bevat geen kleurstof en is om die reden het minst stug. Green bevat een klein beetje groene kleurstof en is om die reden een ietsie pietsie stugger dan de Clear variant. Red is net weer iets stugger dan Green en Black is de meest stugge uitvoering van Amnesia.

Zeebaars vindt een beetje zwieberen niet erg, maar tong geeft de voorkeur aan een in alle rust relaxed aangeboden zeepier of zager. Vandaar dat je die laatste het best met zwarte Amnesia aaslijnen kunt belagen.

Three hook flapper rig | Dit is dé onderlijn voor in een stevige stroming!

Three hook flapper rig | Dit is dé onderlijn voor in een stevige stroming!

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.nl

© Onderlijnenvooropzee.nl

 

Pin It