Wedstrijdvissers gebruiken korte aaslijnen als ze in extreem stromend water vissen. Dan praat je over aaslijntjes van zo'n 15 cm lang. Soms zelf nog korter. Aaslijntjes met een lengte van 25 cm kan je dus gebruiken in normaal stromend water. De Three hook flapper rig in de illustratie is dus geschikt en zelfs aan te raden in normaal stromend water.

De kleur in Amnesia lijnen bepaald de stugheid van de lijn. De kleur zwart is de meest stugge lijn, daarna volgt de kleur rood, daarna lichtgroen en de minst stugge lijn is de transparante uitvoering. De zwart gekleurde aaslijn in de illustratie zwiebert dus het minst in een stroming. Er zijn vissen die de voorkeur geven aan rustig aangeboden aas, maar er zijn ook vissen die de voorkeur geven aan iets meer beweging.

Als je (nog) niet weet wat je kan verwachten op je gekozen visstek is het best wel het overwegen waard om een onderlijn in te zetten waarbij je 3 verschillend gekleurde aaslijnen gebruikt. Als je na een visje of wat merkt dat een bepaalde aaslijn wat vaker vis oplevert dan de anders gekleurde aaslijnen, dan zou je kunnen overwegen om een onderlijn te pakken die is voorzien met aaslijnen in dezelfde kleur als de aaslijn die de meeste vis oplevert. Het is dus een echte "Try out rig"!

Persoonlijk mag ik deze Three hook flapper rig graag inzetten tijdens de gerichte visserij op bot, schar, tong en wijting.

Three hook flapper rig | Met 3 verschillend gekleurde aaslijnen!

Three hook flapper rig | Met 3 verschillend gekleurde aaslijnen!

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.nl

© Onderlijnenvooropzee.nl 

Pin It