Val gelijk met de deur in huis! De kleuren die ik in de illustratie heb gebruikt, zijn bedoeld om de onderdelen beter zichtbaar te maken en niet als richtlijn om te gebruiken. Een mooi voorbeeld is de hoofdlijn. Die is bij mijn exemplaar van de Clipped Pulley rig in mijn onderlijnenmap transparant. Vandaar dat ik daar de Cinnectic Sky Line Clear bij heb vermeld, maar donkerblauw komt nou eenmaal beter tot zijn recht in een illustratie dan transparant. Zelfde geldt ook voor de aaslijn, heb de groene variant van Amnesia gekozen, maar had ook transparant, rood of zwart mogen zijn.

De Pulley rig is down geclipt en dan moet je echt, als je met een enkele haak vist, je aas beschermen voor het geweld dat vrijkomt tijdens de inworp. Om die reden zit iets boven de haak een sequin, kraaltje en een schuifbare stopknoop. Die zorgen ervoor dat je aas niet de aaslijn opschuift tijdens de inworp. Door gebruik te maken van een schuifbare stopknoop kan je jouw aas echt fixeren daar waar het hoort. Op de haak!

Voor de rest kan volgens mij gesteld worden dat dit een van de meest eenvoudige geclipte onderlijnen is die je kan inzetten voor als je op afstand wilt vissen. Vanwege de grote haak kan je er bij mij gevoegelijk van uitgaan dat ik deze Pulley rig clipped inzet tijdens de gerichte visserij op gul en zeebaars.

Pulley rig clipped | Eenvoudig, maar super effectief!

Pulley rig clipped | Eenvoudig, maar super effectief!

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.nl

© Onderlijnenvooropzee.nl 

Pin It