Surfcasters worden niet geboren, maar zijn mensen zoals jij en ik die graag verder dan ver willen gooien. Om grote afstanden te overbruggen, bedenken zij allerlei truckjes voor het ultieme doel. Ver, heel ver! 'Big' Danny Moeskops uit België kan je er alles over vertellen. Tik zijn naam maar eens in op Google of bekijk wat recente exemplaren van 'ons' blad de Zeehengelsport. De commercie is daar handig op ingesprongen en is met de surfcasters gaan meedenken. Het grote probleem bij krachtige worpen is namelijk dat jouw zee-aas, bijvoorbeeld zeepier, zager en mesheft, niet goed met die krachten kan omgaan. Het schuift, verfrummelt of vliegt van de haak. 'Clippen' bleek de oplossing! Met andere woorden, stel je aas veilig door het te fixeren voordat je het in het water gooit.

Breakaway tackle introduceerde als een van de eerste een super artikel om te clippen, namelijk het Breakaway Impact Shield. Jouw met aas gevulde haak clip je aan het impact shield vast en daarna is het aan jou om de boel zover als mogelijk in het zeewater te gooien. Op het moment dat het impact shield het water oppervlak raakt, schiet het omhoog tot tegen de kraal. Die kraal wordt weer tegengehouden door een 'crimp' en zo schuift jouw haak langzaam van het impact shield af en kan de aaslijn doen waarvoor hij gemaakt is. Namelijk jouw aas aanbieden aan geïnteresseerde vissen. Crimp is het Engelse woord voor een hol loodje wat je over een nylon lijn kan schuiven en kan vastzetten op de plek die jij wilt. Klein, maar reuze handig. Op de site www.onderlijnenvooropzee.com hebben zij er recent een reeks van artikelen aan gewijd.

Een goed idee wordt altijd 'geleend', 'geimiteerd' of verbeterd. Het 'alleenrecht' duurde dan ook niet lang voor Breakaway tackle en andere leveranciers hadden al rap een variant op het impact shield in hun assortiment. Gemini Genie Tackle kwam met de Alpha Bait Clip. In het zakje zitten een paar rode hoedjes, red sliders genoemd, wat stangetjes die de mooie naam Wire Clips hebben en kleine holle rode ringetjes die je red spacers mag noemen. De Alpha Bait Clip lijkt in niets op het Breakaway Impactshield, maar dient wel hetzelfde doel. Namelijk jouw kostbare aas beschermen tijdens de ingooi. Het grote voordeel van de Alpha Bait Clip ten opzichte van het Impactshield is dat hij minder 'grof' is. Ik heb namelijk nog altijd het idee, dat azende vissen minder argwanend zijn als er geen al te opvallende 'vreemde' dingen in de buurt van hun prooi, jouw zee-aas, aanwezig zijn. De Alpha Bait Clip is kleiner dan het Impactshield, dus minder opvallend!

Gemini Genie Alpha Bait Clip | Ideale clip voor een Surfcast rig!

Gemini Genie Alpha Bait Clip | Ideale clip voor een Surfcast rig!

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.nl

© Onderlijnenvooropzee.nl

Pin It