Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Zeehengelsport nr. 2 2003. Ja jullie lezen het goed! 2003! Meer dan 16 jaar geleden en toch haal ik uit dat tijdschrift, noem het de oude doos, een knoop vandaan die als je er goed over nadenkt, hartstikke actueel is. Ga ik uitleggen. Ik lees met enige regelmaat de berichtgeving op Facebook en op het moment timmert de groep De Strandprutsers hard aan de weg met het werven van leden. Ondanks hun naam "De Strandprutsers" vissen veel van de leden bij voorkeur vanaf de Noord- en/of Zuidpier en gaan hun visverslagen veel over mooie gulvangsten die zij weten te realiseren. Die gul vangen zij niet veraf, maar juist vlak voor hun snuit. Precies! Tussen de rotsblokken! Ok, er wordt zo her en der wat verspeelt, maar de foto's van wél gelande gullen liegen er niet om.

 

Dan heb je ook nog de groep Gullen Meppers Gilde Noordpier. Zijn een stel gasten die er een sport van hebben gemaakt om optimaal vanaf de Noordpier te vissen. Gaat zelfs zo ver dat zij 1 x per jaar een landelijk bekende wedstrijd organiseren waarbij alleen maatse gul telt. Je zult begrijpen, ook die vissen dus bij voorkeur tussen de rotsblokken. Heb ik de IJmuider Zuidpier Zeevis Vereniging al genoemd? Niet? Nou die vissen dus bij voorkeur vanaf de Zuidpier en waar denk jij dat ze in de wintermaanden op vissen? Precies gul! Ook schar en wijting, maar ze mogen ook heel graag een beetje peuteren tussen de rotsblokken en hopen op een gulletje. Kan nog wel even doorgaan want er lopen op beide pieren ook zat "ongeorganiseerde" vissers rond die er hun sport van hebben gemaakt om in de wintermaanden tussen de stenen op gul te gaan vissen.

 

Grote uitdaging bij het vissen tussen die rotsblokken zijn juist die rotsblokken en menig visser heeft de vis van zijn leven verspeeld door een zo'n rotsblok. Er zijn prachtige onderlijnen te koop met fantastische namen als bijvoorbeeld "The Rotten Bottom Rig", maar je zou ook eens een beetje eenvoudiger kunnen denken. Zoek het nou eens niet in de onderlijn, maar laat een knoop het voor je oplossen. Wat te denken van de drie lussenknoop. Een knoop waarmee je zelfs redelijk kan inwerpen en die ook wel het een en ander kan hebben, maar mocht je een vis gehaakt hebben en het werpgewicht weet zich vast te zetten tussen een paar stenen, dan is een beetje kracht voldoende om de drie lussen uit het werpgewicht te trekken. Werpgewicht kwijt, maar de vis draai je wel binnen.

 

Probeer hem thuis eerst eens uit en vervang het loodje in de tekening eens in een stukje beton. Tegenwoordig goed verkrijgbaar in de betere hengelsportzaak.

 

De drie lussenknoop | Hèt alternatief voor een Rotten Bottom Rig!

De drie lussenknoop | Hèt alternatief voor een Rotten Bottom Rig! Click on image to enlarge!

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.com

© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It