Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Deze onderlijn, wij hebben hem de 3 Hook Flapper Rig 2 short and 1 long genoemd, zou iedere zeevisser gewoon standaard in zijn viskist moeten hebben. Hij zal zo her en der te koop zijn, maar het mooiste is gewoon om hem zelf te knopen. Niks moeilijke baitclips en aaslijntjes die precies op maat moeten zijn, nee gewoon een lekkere no-nonsens onderlijn. Warteltje boven, een stevige hoofdlijn van 50/00, 3 aaslijntjes voorzien van een langstelige haak en een loodclip. That's it! En oh ja, de onderste aaslijn is lekker lang...

 

3 Hook Flapper Rig 2 short and 1 long | Bot? Schar? Die vang je met deze onderlijn!In de illustratie hebben wij de aaslijnen gemaakt van 28/00 Cinnetic Sky Line Multi Polymeer, maar je zou ook eens de 28/00 Wakasu Fluorocarbon coated lijn van Turkana Fishing kunnen gebruiken. Zelfde dikte, vergelijkbare trekkracht, absoluut geheugenloos en zo goed als onzichtbaar. Dat laatste is een eigenschap van transparante fluorocarbonlijnen. Geheugenloos was tot voor kort alleen bekend van de Amnesia lijnen, ik kan jullie verzekeren, deze Wakasu lijn is dus ook volkomen geheugenloos en na even strak trekken tussen een paar vingers weer helemaal ontkruld. Zit er wijting op het moment? Doe er je voordeel mee en laat je verrassen.

 

3 Hook Flapper Rig 2 short and 1 long | Bot? Schar? Die vang je met deze onderlijn!Wil ook even die Tronixpro Luminous Tubing onder de aandacht brengen. Heeft een paar voordelen om die in te zetten. Ten eerste zorgt dat stukje tube ervoor dat je aaslijn iets naar buiten wordt gezet en dus niet meer in één lijn met de hoofdlijn van je onderlijn hangt. Zie het maar als een klein afhoudertje. Daarnaast is het Luminous, met andere woorden, verlicht dat stukje tube eens met de flitser van je camera of met een speciaal daarvoor op de markte gezette 'Torch', dan gaat dat stukje tube ineens in het donker voor een beetje licht zorgen. Vissen zijn van huis uit vreselijk nieuwsgierig, waarom zouden ze niet getriggerd worden door dat 'lichtje' onder water? De ervaring laat zien dat 'Luminous' werkt. De Tronixpro UV Torch is speciaal ontwikkeld om 'Luminous'-artikelen op te laden. Misschien ook iets voor jou?

 

Het leukste om te vermelden, vind ik persoonlijk, is dat deze onderlijn, de 3 Hook Flapper Rig 2 short and 1 long, is getekend door Tom van der Geest. Tom vroeg mij minder dan een half jaar geleden met welk pakket ik al die onderlijnen tekende. Het antwoord weet hij en na een paar tips ontving ik al vrij snel een fantastisch getekende onderlijn. Na over en weer een beetje aan het sparren te zijn geweest, kijken jullie nu naar zijn eerste penseelvrucht. Ik ben er echt onwijs blij mee en ik hoop dat wij, Tom en ik, nog een tijdje door kunnen sparren waardoor wij jullie van nog meer fantastisch mooie onderlijnen kunnen voorzien. Ik zou zeggen, blijf ons volgen.

 

3 Hook Flapper Rig 2 short and 1 long | Bot? Schar? Die vang je met deze onderlijn!

3 Hook Flapper Rig 2 short and 1 long | Bot? Schar? Die vang je met deze onderlijn! Click on image to enlarge!

 

Bron: Planetseafishing.com

© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It