Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Op het oog een vrij “normale” onderlijn, maar als je wat verder kijkt, zal het je opvallen dat er toch zo her en der wat minder normale onderdeeltjes in deze rig zitten. Mensen zijn wat huiverig als onderdelen middels verlijming worden gefixeerd, maar de ervaring heeft ons geleerd dat jij je over die verlijmde Tronixpro Glue Tubes echt geen zorgen hoeft te maken. Die blijven na verlijming én een goede droging gewoon zitten waar ze zitten. Een hoofdlijn van 60/00 en aaslijntjes van 28/00 maken van de onderlijn een echte krachtpatser. Wij hebben hem de naam Glued Three Hook Flapper Rig gegeven. Hoe jij hem gaat noemen, mag je voor jezelf uitmaken.

 

Glued Three Hook Flapper Rig | Een gelijmde onderlijn welke perfect is om gericht de wijting te belagen.Het is winter, koud, guur en er staat vaak een harde wind. Het ene moment giert je lijn er vandoor en de andere dag is er geen stroming te bekennen. Vanwege die niet te voorspellen omstandigheden is het snel wisselen van je werpgewicht soms van essentieel belang. Om die reden hebben wij bij deze onderlijn gekozen voor de Tronixpro Quick Change Link. Wat ons betreft een van de allersterkste werpgewichtclips en het snel wisselen van werpgewicht gaat met deze clip kinderlijk eenvoudig.

 

Glued Three Hook Flapper Rig | Een gelijmde onderlijn welke perfect is om gericht de wijting te belagen.Haast traditioneel worden de aaslijnen van niet verlijmde onderlijnen gefixeerd tussen crimps/sleeves of knoopjes. Niet goed aangeknepen crimps/sleeves zijn in potentie een zwakke plek waardoor lijnbreuk op die plek vaker regel dan uitzondering is. Hetzelfde geldt voor niet goed bevochtigde knoopjes. Ook dit kan een zwakke plek in de onderlijn zijn. Eerlijk is eerlijk, de kans op lijnbreuk bij een niet goed bevochtigde knoop is minder dan de kans op lijnbreuk bij niet goed aangeknepen crimps/sleeves, maar de kans is wel aanwezig. Bij deze Glued Three Hook Flapper Rig hoef jij je daar geen zorgen om te maken. Middels de verlijmde Tronixpro Glue Tubes is de kans op “verkeerde” knoopjes of verkeerd aangeknepen crimps/sleeves helemaal niet meer aanwezig en neem van ons aan, die 4 Way Beads van Tronixpro blijven keurig tussen die tubes in zitten. Ondanks de naam secondelijm kan het geen kwaad om de lijm minimaal 24 uur uit te laten harden.

 

De 4 Way Beads hebben zich allang al bewezen en half zeevissend Nederland vist er mee of heeft in ieder geval een onderlijn in zijn viskist zitten waarin dergelijke beads zijn verwerkt. Een 4 Way Bead is iets breder dan een warteltje waardoor het drukvlak op de hoofdlijn een betere verdeling krijgt, waarmee wordt bereikt dat er minder kans op beschadigingen is bij het punt aaslijn/hoofdlijn. Kortom een onderlijn waar je lang plezier van hebt mits je regelmatig je haaklijnen vernieuwt. Je wilt namelijk niet weten hoeveel schade een haak oploopt na een dagje vissen...

 

Glued Three Hook Flapper Rig | Een gelijmde onderlijn welke perfect is om gericht de wijting te belagen.

Glued Three Hook Flapper Rig | Een gelijmde onderlijn welke perfect is om gericht de wijting te belagen. Click on image to enlarge!

 

Bron én illustrator: Tom van der Geest

© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It