Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Met kleuren kan je wel degelijk het verschil maken! Er zijn sportvissers die zweren bij een fluorocarbon lijn vanwege zijn "onzichtbare" eigenschappen, maar er zijn er ook zat die in hun onderlijnen allerlei verschillende kleuren toepassen. En mocht je nou denken dat het gebruik van een bepaalde kleur berust op toeval, dan ga ik je helaas teleurstellen. Ik weet dat er vissers zijn die als ze op tong en/of paling gaan vissen, bewust kiezen voor de kleur zwart. Daar is wat voor te zeggen. Beide vissoorten geven namelijk allebei de voorkeur aan een ietwat "modderige" bodem en die is dus per definitie een stuk donkerder dan de bodem voor de meeste zandstranden. Het mag algemeen bekend zijn dat er bepaalde stekken in Zeeland zijn waar het goed toeven is als je gericht op tong wilt vissen. Liggen daar toevallig ook niet kleirichels? Het Noordzeekanaal is misschien wel dé plek voor tong. Bijna het jaar rond wordt daar goed tong gevangen en vriend paling is daar in het Noordzeekanaal echt geen toevalstreffer. Neem van mij aan jongens, de bodem van het Noordzeekanaal is echt "muddy". Bijna zwart! Verklaart dat misschien het gebruik van zwarte hoofd- en aaslijnen? Onzichtbaar...?

 

Three Hook Flapper Rig in red | Perfect voor bot én wijting!Weer anderen zweren bij de kleur groen, nou om precies te zijn lichtgroen, nog specifieker? Fluogroen! Die is er! Zoek maar eens op Amnesia fishing line green. Deze kleur wordt vaak bewust ingezet tijdens het gericht vissen op schar. Zelf heb ik deze keer gekozen voor de kleur rood. En als je goed naar de tekening kijkt, zal het je opvallen dat ik best wel ver ben gegaan met die kleur rood. Zowel de Match Swivel als de Hanging Snap Swivel, beide van Tronixpro, heb ik ingepakt met een stukje rode krimpkous. Omdat er het afgelopen jaar bizar veel apenhaar was, kies ik er tegenwoordig bewust voor om mijn knopen in te pakken met krimpkous. Idee er achter is, dat ik hoop dat het apenhaar minder grip op mijn knopen heeft en niet zo makkelijk zal blijven hangen. Ik weet dat er twee vissoorten zijn, die positief reageren op de kleur rood. Dat zijn de bot en de wijting. Op dit moment uitstekend te vangen vanaf de stranden, maar ook vanaf havenhoofden en/of ver in zee lopende pieren. Ben zo vrij geweest om deze onderlijn "Three Hook Flapper Rig in Red" te noemen. Beetje met een knipoog naar het liedje "Lady in Red". Wie zo'n Engelse naam voor een onderlijn vervelend vindt, mag hem wat mij betreft gewoon paternoster noemen. What's in a Name?

 

Three Hook Flapper Rig in red | Perfect voor bot én wijting!Heb wel een kanttekening bij het gebruik van deze onderlijn. Het inzetten van deze onderlijn doe ik namelijk alleen als ik in "dik" water ga vissen. Anderen gebruiken misschien liever de term troebel water, maar wat ik wil zeggen is, dat ik deze rood gekleurde onderlijn nooit in helder water zal inzetten. In helder water gebruik ik dus een transparante hoofdlijn en transparante aaslijnen. Zelfs mijn kraaltjes zijn dan van het type "round beads clear". Maar nu we toch in water met een kleurtje vissen, gebruik ik graag de Tronixpro Round Beads van 3 milimeter in de kleur geel. Fel gele kraaltjes die volgens mij bot en wijting ontzettend nieuwsgierig maken in dat troebele water. Zo'n Pearl Sequin geeft net dat beetje extra om genoemde vissoorten tot een aanbeet te verleiden. Zowel de hoofd- als aaslijn zijn Amnesia lijnen. Als je goed kijkt, zal het je opvallen dat de aaslijn altijd net iets korter is, dan de afstand tussen twee aaslijnen. Vis je liever met kortere aaslijnen, dan mag je de afstand tussen beide aaslijnen ook inkorten Korte onderlijnen werp je verder weg dan lange onderlijnen. Kan soms verdomd handig zijn...

 

Wat haken betreft, heeft de Gamakatsu F314 zich al verschrikkelijk bewezen. Is dus een haak die je (bijna) altijd kan inzetten. Maar soms kan het geen kwaad om je blik een beetje te verruimen en wat verder te kijken dan de "gebaande paden". De Kantsuki Umi Tanago, eerst van Asari, maar tegenwoordig Vercelli, is heel langzaam bezig met een opmars binnen de wedstrijdvisserij. In de wedstrijdvisserij is een wedstrijdvisser er alleen maar bij gebaat als na een aanbeet de vis direct hangt. En dat laatste is nou net waar deze haak zich in onderscheidt. Hangen na een aanbeet. De Vercelli Kantsuki Umi Tanago wordt in heel andere maten aangeboden dan de Gamakatsu F314. Maatje 8 van de Kantsuki Umi Tanago is qua size een ietwat groot uitgevallen witvishaakje en absoluut qua grootte niet te vergelijken met een Gamakatsu F314 size 8. Wees je daarvan bewust! En om af te sluiten, in de tekening gebruik ik weer eens Crimps/Sleeves, maar als jij tegenwoordig graag lijmt, be my guest! Veel plezier met deze Three Hook Flapper Rig in Red.

Three Hook Flapper Rig in red | Perfect voor bot én wijting!

Three Hook Flapper Rig in red | Perfect voor bot én wijting! Click on image to enlarge!

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.com

© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It