Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Bracht ik al eerder de clip down pulley pennel rig onder jullie aandacht met de mededeling dat dit een fantastische onderlijn is om gericht in te zetten tijdens het vissen op wijting en gul. Kom ik vandaag met de up and over single hook pulley rig. Ook van deze onderlijn kan ik uit ervaring vertellen dat hij uitermate geschikt is voor het vissen op wijting, kabeljauw en in de zomer zeebaars. Laat ik in het vervolg van dit relaas het woord kabeljauw maar vervangen door het woord gul, want echt grote kabeljauw wordt zo goed als nooit meer gevangen door de kantvisser. Dus ook niet met déze onderlijn voor het zeevissen.

 

Up and Over Single Hook Pulley Rig | De Gemini Genie Pulley clip in detail.De up and over single hook pulley rig is een echte surfcast rig én dus alleen te gebruiken tijdens het vissen aan zee vanaf de kant. Dit kan een strand, strekdam, pier of havenhoofd zijn. Deze paternoster gebruiken tijdens het vissen op zee vanuit een boot is zonde en eigenlijk een beetje 'uit d'en boze'. De onderlijn komt uit het assortiment van Gemini Tackle Co Ltd uit Engeland, maar wordt helaas niet meer door hen gemaakt. Met een beetje mazzel zal je vast nog wel ergens een kant en klaar exemplaar in een hengelsportzaak kunnen vinden, maar de kans daarop wordt steeds minder. De kans is dus groot dat jij de up and over single hook pulley rig zelf zult moeten maken als je hem wilt inzetten tijdens het vissen op wijtng of gul. De onderdelen die in de onderlijn zijn verwerkt, zijn overigens gewoon nog te koop bij Gemini Tackle Co Ltd en in de beter gesorteerde hengelsportzaken bij jou in de buurt.

 

Up and Over Single Hook Pulley Rig | De Gemini Genie Sequin in detail.Ik heb bewust gekozen voor haakmaat 2/0 in de illustratie. Wijting is een vis die in grote scholen jacht maakt op allerlei klein zee-aas vlak bij de kust. De kleinste exemplaren zijn het meest fanatiek voor wat betreft een aanval op jouw zee-aas, lees zeepier, zager of mesheft. Door gebruik te maken van relatief grote haken, is de kans groot dat je de kleine wijting niet haakt, maar de grotere exemplaren wel. Iedereen blij! De kleine wijting krijgt nog even de kans om door te groeien en de grote exemplaren die jij vangt, zijn groot genoeg om thuis in een koekenpan te veranderen in een lekker lekkerbekkie.

 

Gebruik de illustratie van de onderlijn voor het zeevissen als referentie en bedenk dat niets wat op de afbeelding staat, bindend is. Combineer naar hartelust en gebruik die materialen en kleuren waar jij de voorkeur aan geeft.

 

Up and Over Single Hook Pulley Rig | Perfecte Surfcast Rig voor als de wijting op afstand zit.

Up and Over Single Hook Pulley Rig | Perfecte Surfcast Rig voor als de wijting op afstand zit. Click on image to enlarge!

 

Bron: Gemini Genie Ltd. Tackle

© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It