Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Wedstrijdvissen, een wereld vol sterke verhalen, geheimen, maar ook een wereld waarbij de vooruitgang nooit stil staat. Als er iets nieuws op de markt komt, kan je er gif op innemen dat dit "nieuwtje" bijna altijd als eerste is toegepast in de wedstrijdvisserij. Is het succesvol en heeft het zijn bestaansrecht bewezen, dan sijpelt dit "nieuwtje" langzaam de recreantenwereld binnen en staat binnen no-time de hele wereld er mee te vissen. Tot er weer wat nieuws wordt bedacht. Meestal is dit huisvlijt wat, als het succesvol blijkt te zijn, groots wordt aangepakt in China en via de reguliere groothandels en hengelsportwinkels wordt verspreid.Wedstrijdvissen, een wereld vol sterke verhalen, geheimen, maar ook een wereld waarbij de vooruitgang nooit stil staat. Als er iets nieuws op de markt komt, kan je er gif op innemen dat dit "nieuwtje" bijna altijd als eerste is toegepast in de wedstrijdvisserij. Is het succesvol en heeft het zijn bestaansrecht bewezen, dan sijpelt dit "nieuwtje" langzaam de recreantenwereld binnen en staat binnen no-time de hele wereld er mee te vissen. Tot er weer wat nieuws wordt bedacht. Meestal is dit huisvlijt wat, als het succesvol blijkt te zijn, groots wordt aangepakt in China en via de reguliere groothandels en hengelsportwinkels wordt verspreid.

 

Surfcast Rig | Met behulp van een elastiekje en de Breakaway IMP Bait clip op afstand peuteren.Ergens tijdens een gezellig onderonsje met alleen maar vissers sprak ik een voor mij zeer goeie bekende, ik houd zijn naam lekker voor mijzelf, en die vertelde mij dat hij een geweldig goeie onderlijn in zijn onderlijnmap had zitten die was voorzien met hele kleine haakjes die hij toch op een vernuftige manier kon clippen aan de Breakaway IMP Bait Clip. Een van de beste clippers in de surfcastwereld. Wie deze clip kent, weet dat er geen beaasde kleine haakjes rechtstreeks op deze clip gezet kunnen worden. Geen nood, want in hetzelfde zakje waarin de onderlijn zat, zat ook nog een klein elastiekje. Misschien nog een tip, maar wedstrijdvissers beazen hun haakpunt nooit. Daar kan nu dus mooi dat elastiekje op gezet worden en daarna is het betrekkelijk eenvoudig om de andere kant van het elastiekje vast te zetten aan de Breakaway IMP Bait Clip. Problem solved!

 

Surfcast Rig | Met behulp van een elastiekje en de Breakaway IMP Bait clip op afstand peuteren.Kijk je wat beter naar de illustratie, dan zal het je opvallen dat de Cascade Swivel vrij veel ruimte heeft tussen de, in dit geval, Breakaway Adjustable Crimps. Die ruimte geeft je wat speling mocht je jouw aaslijn moeten vervangen vanwege bijvoorbeeld lijnbreuk. Geclipte aaslijnen zijn over het algemeen moeilijk op maat te maken als ze vervangen moeten worden. Die ruimte geeft wat speling. Ik wilde nog meer vrijheid en heb om die reden gekozen voor de Breakaway Adjustable Crimps. Deze crimps zetten vast, maar zijn toch nog wat te verschuiven. Waarom al deze moeite? In het vroege voorjaar, je mag ook zeggen, het staartje van de winter, zit de vis over het algemeen ver van de kust af. Het water is simpelweg te koud en het aas waar vis naar op zoek is, zoekt het diepere water op. Daarmee nemen zij de vis mee. Met deze geclipte onderlijn met kleine haakjes is het dan heel goed peuteren op afstand. Dit is dus een van die geheimen uit de wedstrijdvisserij die nu hot is. Doe er je voordeel mee!

 

Onder het menu-item Publicaties vind je artikelen die ik voor de Zeehengelsport heb geschreven. Een van die artikelen heet "De rek is er nog lang niet uit...". Wil je hele artikel er even op nazien, zoek het dan even op via "de verrekijker" die boven mijn Publicaties staan. Veel leesplezier...

 

Surfcast Rig | Met behulp van een elastiekje en de Breakaway IMP Bait clip op afstand peuteren.

Surfcast Rig | Met behulp van een elastiekje en de Breakaway IMP Bait clip op afstand peuteren. Click on image to enlarge!

 

Bron: Op verzoek anoniem

© Onderlijnenvooropzee.com

Publicatie: Zeehengelsport nr. 354

Pin It