Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Onder de tongvissers onder ons is het allang geen geheim meer dat je met een weegschaaltje heel goed en gericht op tong kan vissen. Wij in Nederland zijn niet zo sterk in het bedenken van een naam voor een onderlijn, maar de Engelsen noemen een onderlijn met een weegschaaltje "Wishbone rig". De Wishbone rig die ik hier onder jullie aandacht breng is best wel een bijzondere, want naast het weegschaaltje is er nog een extra aaslijn toegevoegd en kan de boel ook nog eens geclipt worden, wat hem weer in de categorie van de Surfcast rigs zet. Maken we de Engelse naam voor deze onderlijn compleet, dan zou "clipped Wishbone rig" helemaal niet misstaan.

 

Clipped Wishbone Rig | Met een weegschaaltje vang je tong!Ik kreeg deze onderlijn toegestuurd van Sjaak Lobs. Sjaak bestiert op Facebook de groep Zeeonderlijnen en in die groep probeert hij collega zeevissers wegwijs te maken in het zelf maken, bedenken van onderlijnen die je zou kunnen gebruiken bij het vissen op en aan zee. Hij plaatst gevraagd en ongevraagd allerlei soorten van onderlijnen en meestal zet hij er ook een beschrijving bij van hoe je de onderlijn zelf zou kunnen maken. Alle onderdelen waarmee de onderlijn is opgebouwd worden met naam en toenaam genoemd en als iemand een vraag stelt, krijgt hij of zij keurig antwoord. En meestal al binnen een paar minuten. Zit je op Facebook meld je dan even aan bij de groep Zeeonderlijnen. Dan weet je zeker dat je voortaan nooit meer wat mist.

 

Clipped Wishbone Rig | Met een weegschaaltje vang je tong!Zoals gezegd, ik kreeg de onderlijn toegestuurd van Sjaak. Ik heb van die onderlijn een tekening gemaakt en daardoor zien jullie dus niet het originele exemplaar. Dat doe ik nooit, bij mij zie je over het algemeen alleen maar tekeningen, maar ik moet er nu echt wel even bij vermelden dat het exemplaar wat ik heb ontvangen onwijs mooi, keurig en netjes is afgewerkt. Onderlijnen van een dergelijke kwaliteit kom je [bijna] nooit in een hengelsportzaak tegen. Waarmee ik wil zeggen dat Sjaak niet alleen weet te vertellen hoe en met welke onderlijn je onder bepaalde omstandigheden kunt gaan vissen, maar dat hij ze ook nog eens perfect zelf kan maken. Echt over alles is nagedacht.

 

Ik kan dan ook nu gaan uitleggen hoe je deze clipped Wishbone rig helemaal zelf kunt maken, maar ik kan je ook verwijzen naar de groep Zeeonderlijnen op Facebook. Vraag het Sjaak en je krijgt geheid antwoord. Kan jullie wel verklappen dat de afhouder(s) die op de tekening staan niet te koop zijn in de winkel. Vraag aan Sjaak hoe je aan dergelijke afhouders kunt komen en ik denk dat hij je daarna zomaar via een PB (persoonlijk bericht) benaderd. Die tweede afhouder met doorzichtige lijnen is dus niet een reserve-exemplaar maar een variant die je kunt inzetten als de omstandigheden er om vragen. Je hebt dus de keuze: doorzichtige lijnen of rode lijnen. Wil je nog een variant? Wie houd je tegen om een afhouder met zwarte aaslijnen te maken? Precies...

 

Clipped Wishbone Rig | Met een weegschaaltje vang je tong!

Clipped Wishbone Rig | Met een weegschaaltje vang je tong! Click on image to enlarge!

 

Bron: Sjaak Lobs

© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It