Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Zoals jullie weten, mag ik graag berichten over kleine handige hebbedingetjes die meestal half verstopt ergens in een hengelsportzaak hangen, maar die ons, zeevissers, zeer van dienst kunnen zijn. Zo gezegd: een helpende hand kunnen bieden. Zo ook nu, alleen vond ik hem deze keer niet in een hengelsportzaak. Een blad of wat geleden stond er in de Beet een artikeltje met de titel "Multi-pull: Strakke knopen".

 

Niet groots, maar net als in de hengelsportzaak een beetje verstopt. Een tekening van illustrator Andy Steer en vier regeltjes tekst. That's it! Komt nog bij dat het apparaatje, de ACE Multi-Pull, zo heet het dus, werd neergezet als handigheidje voor de karpervisser. Daar kan ik mij iets bij voorstellen, want de ACE Multi-Pull wordt op de markt gebracht door ACE en zij hebben zich gericht op de karperwereld. De ACE Multi-Pull valt bij hen dan ook onder de categorie "advanced carp equipment". Oftewel, geavanceerde karperuitrusting. Wat ik nou jammer vind, zelfs een beetje egoïstisch, dat wij, zeevissers, dit soort handige hebbedingetjes dus niet in ons schap in de hengelsportzaak zullen vinden. Maar dat ook wij er handig gebruik van kunnen maken, weet ik nu al zeker.

 

De ACE Multi-Pull heeft de vorm van een driehoek met in het midden een flink gat waar een vinger doorheen past. Op iedere afgeronde hoek van de driehoek zit een handig tooltje. Laten we eens beginnen met die pin met twee diameters. Die is dus hartstikke handig als je eens een lus in je onderlijn wilt maken en die goed wilt aantrekken. Dat half open ringetje is verdomd handig om een wartel goed te fixeren en vast te zetten en in dat gesloten ringetje zet je binnen no-time een haak vast. Nooit meer zo'n klein warteltje of zo'n vlijmscherpe haak geklemd tussen twee vingers en dan aantrekken met alle risico's van dien, maar gewoon relaxed je haak of wartel in het juiste ringetje, vinger door die opening en trekken maar. Vast is vast, maar dit keer wel zonder risico of zere vingers. Je kan nu ook heel makkelijk die overbodige restdraadjes aan het eind van je knoop wegknippen. Kortom, de karpervisser kan er zijn voordeel mee doen, maar ik denk ook zeker wij!

 

Ik kocht dit handige tooltje reeds in 2011, maar nu nog gebruik ik het te pas en te onpas. Ik heb het even voor jullie gecontroleerd, maar als je in Google ACE Multi-Pull intikt, krijg je nog steeds hits die je vertellen waar je dit handige tooltje kunt kopen. Let wel even op de verzendkosten! Toen in 2011 waren die schrikbarend hoog en niet in verhouding met het tooltje en reeds toen deed ik al de tip: "Interesse? Kijk even of je vismaten kan vinden die hem ook willen, scheelt in de verzendkosten".

 

Het complete artikel "Beetje egoïstisch" heeft in de rubriek Uigelicht gestaan van Zeehengelsport september/oktober 2011 gestaan. Ik kan mij voorstellen dat je die nu niet effe zo maar voorhanden hebt, vandaar dat ik onder het menu-item Publicaties het complete artikel in pdf-formaat heb neergezet. Veel leesplezier en doe je voordeel met de ACE Multi-Pull.

 

Beetje egoïstisch | Ace Multi-Pull

Beetje egoïstisch | Ace Multi-Pull. Click on image to enlarge!

 

Bron: Onderlijnvooropzee.com

© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It